©

 

De gemeente Hof van Twente schreef in de zomer van 2007 een wedstrijd ‘Speelidee’ uit voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Doménique Wissink, Zola Manuel en Noah Rouwenhorst werden daardoor geprikkeld om een ontwerp te bedenken voor het al jarenlang onooglijk saaie asfaltpleintje tegenover hun basisschool in Diepenheim. Zij bedachten de basis voor het BinnensteBuitenBos, een groene speelplek midden in het centrum van Diepenheim.

Het werd helaas niet het winnende idee want het bleek niet voor het beschikbare budget te realiseren. Diepenheimse kinderen bleven echter heuveltjes maken in de plantsoenstroken rondom het plein, waarop in 2008 twee ouders het oorspronkelijke idee hebben overgenomen en een ‘realiseerbare’ uitwerking aan de directie van de basisschool lieten zien. Hier werd zeer enthousiast op gereageerd.

Ook de toenmalig wethouder omarmde het plan als een fantastisch voorbeeld van burgerparticipatie, waar ze met plezier alle medewerking aan wilde verlenen.


Stichting BinnensteBuitenBos

Het was nog een hele organisatorische klus om de daadwerkelijke realisatie voor elkaar te krijgen, daarom is in 2009 ‘Stichting BinnensteBuitenBos’ opgericht. Een jaar later is het gelukt om alle financiële middelen bij elkaar te krijgen.


Voor de ouders had het ook nog een gevolg: de samenwerking bij het ontwikkelen van het BinnensteBuitenBos beviel zo goed, dat ze samen een ontwerpburo zijn gestart, Lab-Amb8 (www.lab-amb8.nl).


Het BinnensteBuitenBos kon gerealiseerd worden dankzij steun van o.a. de gemeente Hof van Twente, Leader Zuid-Twente, het Oranjefonds, Jantje Beton, NSGK, het Rabofonds en het Roelvink-fonds.                                                                                                                                                 

Druk aan het ontwerpen...

Klaar!

Het basisidee voor het ‘Niet-op-je-gat-pad’.

Knip en plak en.....

Klik                  voor foto’s van het lege plein

 
hierfotos_lege_plein.html